Hírek
Intézményünkről
Munkatársaink
Programjaink
Dokumentumok
Fotóalbum

Felhasználó:


Jelszó:


  Hírek, Aktualitások

Mindenszentek és Halottak napja 2012.11.05
"Kivirul a temető.
Mindenszentek napja.
Illatos virágmező.
Nem érzi, ki kapja.

Amerre nézek, sírok,
végestelen végig.
Mialatt nézek, sírok,
könnytelenségig.

Nem érti már senki sem,
mit akar a Teremtő.
Miközben a sötétben
pislákol a temető."

Ezen az ünnepen minden évben megemlékezünk elhunyt lakóinkról, szeretteinkről. Ilyenkor dolgozók és lakók együtt kisétálunk az intézet sírkertjébe, a töltéstavai plébános úr vezetésével imádkozunk, elhelyezzük a sírcsokrokat és mécseseket gyújtunk az örök világosság szimbólumaként.
56_srok.jpg 56_srok2.jpg 56_mcses.jpg
Sportnap Győrben 2012.10.26
A Fogyatékossággal élők Sportnapja alkalmából rendezett ügyességi versenyre kaptunk meghívást 2012. október 19-re, amelynek az Adyvárosi Főigazgatóság Fekete István Általános Iskola tornaterme adott helyet.
A játékos és mókás ügyességi feladatok alatt lakóink sokat nevettek, közben tanulták, hogyan alkalmazkodjanak - akár bekötött szemmel is - társaikhoz.
A sportnap nagy pozitívuma, hogy kiváló lehetőséget ad a fogyatékkal és családokban élő óvodás, illetve intézetben lakó felnőtt korosztályok találkozására, együtt játszására, türelemre és egymás segítésére tanít.

Lakóink feltöltődve érkeztek haza.
55_zens bemelegts.jpg 55_labdajtk.jpg 55_lufizs.jpg
55_boggia.jpg 55_eredmnyhrdets.jpg 55_a csapat.jpg
Zenei Kulcs Fesztivál 2012.10.19
2012. október 4-5-én a szlovákiai Kosúty településen az International Visegrad Fund alapítvány finanszírozásának köszönhetően került sor az V. Zenei Kulcs Fesztivál megrendezésre. Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából és Magyarországról érkeztek a meghívott szociális intézetek lakói és dolgozói, hogy egy nagyszabású népi hagyományokat bemutató és ápoló kulturális eseményen képviseljék hazájukat.

Intézetünk 4 fős énekes produkcióval készült, és szórakoztatta a nemzetközi közönséget.

A program 2. napján a fellépők kiránduláson vehettek részt a járásközpontban, Nagyszombat városában, ahol a helyi múzeumban a táplánypusztai lakók kézműves munkái is megtekinthetőek december végéig.

A szívélyes vendéglátás és a diószegi szálloda barátságos környezete kellemes és maradandó élményként él lakóink emlékezetében.
54_visegrad fund.jpg 54_lakink a sznpadon.jpg 54_szlloda.jpg
54_múzeumltogats, nagyszombat.jpg 54_killtott munkink.jpg 54_kirnduls, nagyszombat.jpg
É.S.S.E. kirándulás 2012.09.28
Szeptember 20. - án került sor az Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesülete által gondozott hagyományos őszi kirándulásra, amelyet idén a Balaton- felvidékre szerveztek.
Intézetünkből 4 lakó és 1 kísérő látogathatott el a nagyvázsonyi várba, ahol a Magyar Királyok Panoptikumában gyönyörködhettek. Tihanyban a Levendula házban szappangolyót készítettek kézműves foglakozás keretében, jó levegőn és csodálatos természeti környezetben körbe sétálták az apátságot, majd kisvasutaztak.
53_vr.jpg 53_panoptikum.jpg 53_kzmves foglakozs.jpg
53_kisvasút.jpg
"Garden-Parti" Sopron-Ágfalván 2012.08.27
2012. augusztus 23-án rendezte meg a Napszak Integrált Intézmény, Sopron-Ágfalva hagyományos kerti partiját.
6 lakónk és 2 kísérőnk képviselte intézményünket a délelőtti ügyességi és csapatversenyeken, illetve a délutáni zenés-táncos rendezvényen.
Sztojka Éva lengőtekében bronzérmet, csapatunk pedig ezüstérmet hozott haza.

Gratulálunk a jó teljesítményhez!
52_csapatunk.jpg 52_csocs.jpg 52_lengteke.jpg
52_gyessgi feladat.jpg 52_remoszts.jpg 52_rmeseink.jpg
Első  Előző...[6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] ...Következő  Utolsó