Hírek
Intézményünkről
Munkatársaink
Programjaink
Dokumentumok
Fotóalbum

Felhasználó:


Jelszó:


  Hírek, Aktualitások

Katalin-bál 2011.11.28
"Forog ez a tánc, éget a tűz
Csalogat engem és messze űz
Hét a bánat és hét az öröm
Adj nekem egyet és megköszönöm"
Intézetünk életében először, november 24-én került megrendezésre a Katalin-bál. 9 meghívott társintézmény és két meglepetés vendég produkciója tette hangulatossá és emlékezetessé ezt a napot, melyre fenntartónk is elfogadta meghívásunkat.
A színvonalas hagyományőrző, mulatságos, táncos és énekes báli hangulatot idéző és teremtő előadásokra a délelőtt adott helyet, majd délután élőzenére táncolhattak lakóink és vendégeink.

A fényképek tanúsága szerint valóban az öröm és az önfeledt szórakozásé, szórakoztatásé volt a főszerep:
31_ksznt beszd.jpg 31_hastnc.jpg 31_palots.jpg
31_npdalcsokor.jpg 31_kn-kn.jpg 31_a muzsika hangjai.jpg 31_grg tnc.jpg
31_raffaella.jpg 31_jackson.jpg 31_darvast.jpg 31_tnc.jpg
31_tnc2.jpg 31_ajndkozs.jpg
Halottak napja 2011.11.02
2011. november 2-án közösen ellátogattunk a táplánypusztai temetőbe.
Vince József plébános segítő szavaival megemlékeztünk halottainkról, virágokat és mécseseket helyeztünk el az intézetben elhúnyt lakók sírjain.
30_mcses gyújtsa.jpg 30_srok ltkp.jpg 30_virgok elhelyezse.jpg
KI-MIT-TUD Kisbéren 2011.10.17
"Ez a boldogság: az életben
fölfedezni a szépet, a harmóniát.
A boldogságot magából építi fel
az ember."
/Darvas József/

A közös nevetésé volt a főszerep az egész napos kisbéri KI-MIT-TUD-on. A 13 meghívott intézmény között ott voltak intézetünk színjátszósai is. Darabunk címe: Hófehérke és a 4 törpe osztatlan sikert aratott, a színészi teljesítményt, a jelmezek és díszletek ötletességét pedig különdíjjal jutalmazta a szakavatott zsűri.
29_csoportkp.jpg 29_a kezdet.jpg 29_felbreszts.jpg
29_trpk.jpg 29_krtnc.jpg 29_finl.jpg
OTP Napra-forgó kerékpártúra 2011.09.30
Immáron nyolcadik alkalommal szervezte meg jótékonysági kerékpártúráját a Napra-forgó Közalapítvány az OTP Bank támogatásával.

A kerekezők szeptember 30-án, pénteken reggel gyülekeztek Győrben, a Megyeháza előtti téren. Rövid megnyitó, köszöntő után a vállalkozó kedvűek nyeregbe pattantak és rendőri felvezetés, biztosítás mellett elindultak intézetünk felé. Az előzetes jelentkezések szerint 8 iskola közel 250 diákja választotta ezt a programot az iskolaév kezdetén.

A Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott szociális intézményekben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat. Ezzel a programmal az volt a céljuk, hogy a figyelmet fogyatékkal élő embertársainkra irányítsák, a fiatalságot az egymás iránti odafigyelésre neveljék, egyben segítsék az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményt, mindehhez a sportot hívva segítségül. Nem versenyről van szó, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezéséről, kellemes kerékpározással kísérve.

A Dr. Piróth Endre Szociális Központ énekkara és néptánccsoportja kedves műsorral fogadta a vendégeket, hogy ízelítőt adjanak szakköreink éves tevékenységéből.

A tombolahúzás és az ebéd után elköszöntünk vendégeinktől és bízunk abban, hogy megvalósult eme nemes kezdeményezés célja.
28_kerkprosok rkezse.jpg 28_napra-forg kzalaptvny kszntje.jpg 28_nekkar.jpg
28_nptnc.jpg 28_csoportkp.jpg 28_ebd.jpg
Összevonás szeptember 1-jétől! 2011.09.07
A megyei képviselő-testület júniusi ülésén hozott döntést arról, hogy 2011. szeptember 1-jével két-két szociális intézményét beolvadással egyesíti.
Az intézmények összeolvadása a szociális szolgáltató tevékenység összehangolása és a szociális munkát segítő funkciók együttes ellátása révén az eddiginél hatékonyabb feladatellátás feltételeit teremti meg.
Az új rendszerű szolgáltatás kialakításával, a feladatellátáshoz kellően igazodó intézménystruktúra kialakításával hatékony és gazdaságos működés várható.
A szociális szolgáltatási feladatok egységesebb kezelése a jelenlegi állapotnál mindenképpen kedvezőbb lehetőséget kínálnak.

Változások jöttek létre 2011. szeptember 1-jei hatállyal az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye (Koroncó-Zöldmajor) és a Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon (Táplánypuszta) elnevezésű szociális intézmények esetében is, így az Értelmi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézménye 2011. augusztus 31-i nappal jogutódlással megszűnt.

A jogutód intézmény neve:
Dr. Piróth Endre Szociális Központ

Székhelye:
9086 Táplánypuszta

Telephelye:
9113 Koroncó-Zöldmajor

Típusa:
- pszichiátriai betegek otthona: 350 férőhely
- értelmi fogyatékosok rehabilitációs bentlakásos intézménye: 50 férőhely

Intézményvezető: Tóth Gézáné
Telephelyvezető: Makk Gyula
Első  Előző...[9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] Következő  Utolsó